"Onbeperkt mengen van FSC en PEFC?
Keurhout biedt optimale vrijheid en een praktische CoC"

 

 

 

 

Kosten

De kosten voor deelname aan Keurhout bestaan uit de jaarlijkse deelnemersbijdrage en de kosten van de handelsketencontrole door de certificerende instelling.
De jaarlijkse bijdrage voor deelname aan Keurhout is verschuldigd aan de Koninklijke Vereniging Van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH), eigenaar van het Keurhout-systeem.

Voor de jaarlijkse deelnemersbijdrage wordt nu onderscheid gemaakt tussen VVNH-en niet-VVNH-leden. Het onderscheid tussen importerende bedrijven en niet-importerende bedrijven is afgeschaft. Daarnaast is voor bedrijven met meer dan één bedrijfslocatie (multi-site) de staffeling op basis van het aantal filialen per bedrijf komen te vervallen.

Keurhout deelnemersbijdrage
Type vestiging Bedrag
Individueel bedrijf € 850,-
Hoofdbedrijf of groepsleider € 850,-
Filiaal of groepsdeelnemer € 400,-
VVNH-lid (per vestiging) € 200,-
Donateur € 250,-

Vanuit de jaarlijkse deelnemersbijdragen wordt het Keurhout-systeem onderhouden. Voor het aanvragen van een nieuwe validatie door het College van Deskundigen worden apart kosten in rekening gebracht, op offertebasis.
De kosten van de handelsketencontrole staan los van de bovengenoemde jaarlijkse deelnemersbijdragen. De kosten voor deze verplichte audits voor de handelsketen worden door de (aspirant-)deelnemer direct onderhandeld met de certificerende instelling. Voor bedrijven met meerdere filialen is een multi-site audit mogelijk. Voor groepen is een groep-audit mogelijk. De gehele afwikkeling van de handelsketencontrole vindt plaats tussen deelnemer en certificerende instelling.