"Onbeperkt mengen van FSC en PEFC?
Keurhout biedt optimale vrijheid en een praktische CoC"

 

 

 

 

Keurhout-Legaal Systeem

De toegelaten certificeringssystemen onder Keurhout Legaal zijn:

 • OLB (Origine et Légalité des Bois - http://www.bureauveritas.com/wps/wcm/connect/bv_com/group/home/about-us/...), toegelaten per 25 januari 2011.
  Hiermee zijn alle geldige OLB-certificaten toegelaten tot Keurhout Legaal. De actuele lijst van OLB-certificaten is te vinden via https://www.bureauveritas.fr/besoin/certification-olb.

  Beoordeling certificeringssysteem ten opzichte van de EUTR:
  OLB is niet volledig in lijn gebracht met de EUTR en dit is niet gewijzigd ten opzichte van de vorige beoordeling in 2012. De wettelijke vereisten met betrekking tot handel en douane worden niet afgedekt anders dan op het niveau van het bosbeheer. Daarnaast is binnen het OLB systeem vermenging toegestaan met hout van niet-gecertificeerde bronnen, waarbij een programma voor leveranciersbeoordelingen geïmplementeerd dient te worden. In dit programma wordt echter niet gegarandeerd dat aan de verschillende onderdelen van de EUTR wordt voldaan.
  De OLB-audits worden niet onder accreditatie uitgevoerd. Bureau Veritas is geaccrediteerd om FSC en PEFC bosbeheer en Chain of Custody certificering uit te voeren, maar is niet geaccrediteerd voor het uitvoeren van OLB bosbeheeraudits en OLB Chain of Custody audits.

 • CertiSource Indonesië (http://www.certisource.org/), toegelaten per 30 september 2010.
  Hiermee zijn alle CertiSource certificaten toegelaten tot Keurhout Legaal.  Toegelaten certificaathouders met CertiSource certificaat zijn te vinden via https://www.certisource.org/verify.

  Beoordeling certificeringssysteem ten opzichte van de EUTR:
  CertiSource is sinds 2012 volledig in lijn gebracht met de EUTR.

 • Rainforest Alliance VLC (Verification of Legal Compliance - http://www.rainforest-alliance.org/business/forestry/verification/legal), toegelaten per 25 januari 2010. 
  Hiermee zijn alle geldige RA-VLC-certificaten toegelaten tot Keurhout Legaal.
  De actuele lijst van VLC-certificaten is te vinden via http://www.rainforest-alliance.org/business/forestry/verification/transparency/verification-clients

  Beoordeling certificeringssysteem ten opzichte van de EUTR:
  De VLC-audits worden niet onder accreditatie uitgevoerd. Rainforest Alliance is geaccrediteerd om FSC en PEFC bosbeheer en Chain of Custody certificering uit te voeren, maar is niet geaccrediteerd voor het uitvoeren van VLC bosbeheeraudits en VLC Chain of Custody audits.